” DÜZCE İŞ KULÜBÜ 1 YAŞINDA ”

27 Aralık 2020

Düzce’de iş ve işçi bulma sürecine yeni bir sistem…

Düzce BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. , Düzce Valiliği, İŞKUR ve TSO paydaşlığı ile başlatmış olduğu DÜZCE İŞ KULÜBÜ 27.12.2019 tarihinde; rekabet ortamının zorlu ve standartların yüksek olduğu açık bir ekonomide bu gençlerin uygun işlerini bulmaları, istihdam içinde kalabilmeleri için gerekli eğitim ve donanım desteğini sağlamak ve iş dünyasının ana  ihtiyacı olan kalifiye aranan iş gücü ile vatandaşlarımız arasında bir köprü olmak amacı ile kurulmuştur.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok önem verdiği konuların başında gelen işsizlik ve ekonomik büyüme arasındaki ters orantıyı ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızın hayalini kurduğu, hem kendinin mutlu olduğu hem de istihdama en çok katkı sağlayacağı işin belirlenmesi ve o işe ulaşmak arasındaki engellerin ortadan kaldırmasını misyon edinen Düzce İş Kulübü işsizlikle mücadele de başarılı bir yöntem geliştirmeyi başarmıştır.

Üretim ,istihdam, aş, iş  ve buna bağlı olarak ekonomik huzuru sağlama noktasına kendine düşen görevi layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olan ” Düzce İş Kulübü ” işgücü piyasasında dezavantajlı konumda bulunan; kadınlar, engelliler, gençler, uzun süreli işsizler, madde bağımlıları, sosyal yardım yararlanıcıları gibi kişilere iş arama motivasyonu ve yöntem desteği vermeyi amaçlayan bir çalışmadır.

Dezavantajlı gruplara iş arama motivasyonunun kazandırılması, dezavantajlı grupların en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmelerinin sağlanması, çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin kişilerde oluşturulması, işsizlere iş arama kanallarının gösterilmesi ve kişilerin özgüveninin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

27.12.2019 tarihinde açılan Düzce İş Kulübü bu süreçte vasıflarına uygun işe yönlendirilmiş, olumlu görüşme gerçekleştirerek işe başlamış, görüşmeler sonucunda eğitim programlarımıza katılım onayı almış kişi sayıları da aşağıda verilmiştir. Eğitim programlarımızın zaman takvimi hazırlanmakta olup katılımcılar aşamalı olarak programa dahil edileceklerdir.

Toplamda yapılan 1245 başvurunun 1245 i ile yüz yüze görüşme sağlanmış olup ,1152 kişiye işe yönlendirme yapılmıştır.
Yapılan yönlendirmeler neticesinde 448 kişi iş ile eşleşmiş olup , yönlendirilen işe yerleşmiştir.
68 kişi İşbaşı eğitimlerinde yer almış, gireceği iş ile alakalı eğitimle desteklenmiştir.
İşbaşı eğitimlerine katılmak isteyen ( güncel ) 57 vatandaşımız bulunmaktadır.
Dünyayı etkisi altına alan, iş dünyasını durağanlığa sürükleyen pandemi sürecine rağmen 448 kişiyi işiyle ve aşıyla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.
Düzce İş Kulübü ” 1 yaşında , ama hep varmış gibi..”