“ENGELLİ OLMAK” BAŞARI İÇİN ENGEL DEĞİL

3 Aralık 2020
Düzce Belediyesi, İş-KUR ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile istihdama katkı sağlamak amacıyla kurulan ve sürdürülen Düzce İş Kulübü’nde 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü sebebiyle Engelli vatandaşlarımıza İş Kulübü etkinlikleri düzenlendi.
Düzce İş Kulübü; gücünü azminden alan engelli vatandaşlarımızın iş hayatında karşılaştığı engelleri engelli vatandaşlarımızla birlikte masaya yatırdı. Sorunun merkezinde kalan ve buna rağmen çözüme kanalize olarak işini ve kendini sürekli geliştiren, hayatın içerisinde var olan ve asla pes etmeyen engelli bireylerimizin kendine güveni ve saygı duygusunu geliştirerek değer katmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Topluma olan bağlılık duygusu güçlenen istihdam edilen engelli bireylerimiz kalkınmış ülkelerin kartviziti niteliğindedir.
Engelli bireylere sağlanan hizmet, imkan ve fırsatların o ülkenin gelişmesinde istihdam açısından büyük yarar sağlamaktadır. Engelli bireylerin üretim sürecine katılıncaya kadar ve işe girdikten sonra karşılaştığı zor sürecin önündeki engelleri kaldırarak onları istihdama kazandırmanın büyük bir kazanım ve yatırım değeri taşıdığının anlaşılması gerekmektedir.
Genelde ülke nüfuslarının % 10’u oranında olan engelli bireylerimizin engelleri dışında kalan bedensel ve zihinsel yetenek ve becerilerini kullanamamaları, ülke ekonomisinde kaybedilmiş ekonomik değerdir. Kendilerine uygun işlerde çalıştırılarak dezavantajlı bireylerin emeğinden fayda sağlamak mümkün olabilmektedir.
”Bu Külüpte Engel Yok, İş Var”

 

“Düzce İş Kulübü” İş bulma sürecinde özel politika gerektiren yalnız kalan bireylere ücretsiz eğitim ve bilgilendirme desteği vermeye devam ediyor. Bireylerin kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışıp, gelir sağlamaları
gerekmektedir. Başkalarına maddi- manevi bağımlı olarak çalışma yöntemini gerçekleştiren ve geliştiren günümüz üretim süreci içinde, çalışanların sayısını hızla artmaktadır. Sanayi toplumlarında bu zorunluluğun giderek çoğaldığını görebilmekteyiz. Ulusal gelir ile genel istihdam düzeyi arasındaki orantıyı muhafaza edebilmek için engelli bireylerimizin engellerin dışında kalan noktalarda en başarılı performansı sağlayabilecekleri noktaya taşınmalarını sağlamak görevimizdir. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için Düzce İş Kulübü olarak gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile Düzce İş Kulübü tarafından düzenlenen engelsiz iş danışma ve istişare etkinlikleri,
Düzce Belediye Başkanı Sn. Dr. Faruk ÖZLÜ’ nün selam ve hediyelerinin BelKA A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Necla ERDOĞAN tarafından takdimi ile tamamlandı.