YÜKSEKTEYİZ, EĞİTİMLE GÜVENDEYİZ

12 Ekim 2020
Düzce Belediyesi BelKA İnsan Kaynakları A.Ş , Hizmet içi Eğitimleri ile en önemli önceliğimiz olan ” İnsan Gücü ”nü teknolojik olanaklarla gelişen ve yenilenen eğitimleriyle , iş dünyası ile eşdeğer hale getirmektedir. Bu maksatla personellerimizi; fiziksel , zihinsel ve operasyonel anlamda güçlendirmek için yapmış olduğumuz eğitim programlarımız ile desteklemekte ve güçlendirmekteyiz.

 

Alanında görev yapan ve işi gereği emniyet gerektirecek yüksekliklerde çalışması gereken personellerimize yine aynı doğrultuda alanına özgü emniyet gereksinimlerine yönelik hazırlanmış olan özel bir programla ; öncelikle iş güvenliğinin sağlanması için gerekli bilgilendirmeler ve kurtarma becerileri kazandıran , uygulamalarla sabitleştirilen eğitimlerimizde teorik ve pratik eğitim iç içe verilmektedir.

Katılımcı Personellerimizin güvenli bir biçimde çalışmasını sağlayacak bilgiler ile donatılması ve öncelikle önleyici , kaza anlarında ise gerekli kurtarma görevlerini yerine getirebilecek seviyede eğitim almasını sağlamak amacıyla pratik ve teorik eğitimlerimiz devam etmektedir.
Düzce Belediyesi BelKA İnsan Kaynakları A.Ş Uzman – Eğitimci Özgür DİNÇ tarafından tarafından uygulamalı eğitimlerde başarılı olan personellerimiz ; “ Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Başarı Sertifikası ‘ ile belgelendirilecektir.
Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine katılım sağlayan personellerimiz yüksekte çalışma ekipmanlarının güvenli olarak kullanma becerisi kazanması maksadıyla verilen eğitimlerde
-Yüksekte çalışmanın genel hususları,
-Çalışma öncesi ve işin yapılma anı ve sonrasında yapılması gerekenler
-Yüksekte çalışmada kullanılan teknik ekipmanlar,
-Kullanım şekilleri,
-Güvenli çalışma,
-Yüksekte çalışmada en güvenli yöntemi belirleyebilme çalışmaları yapılıyor.
Yüksekte çalışmanın tarifi, çalışma ortamları, yükseklik şuuru, yüksekte çalışmada kullanılan şahsî koruyucu donanımlar (baret, çelik burunlu ayakkabı, iş elbisesi, koruyucu gözlük), yüksekte çalışma ekipmanları (merdiven, iskele, vinç, platform), yüksekte çalışma da kullanılan emniyet ekipmanları (emniyet kemerleri, güvenlik ağları, armut ve D karabinalar, şok emiciler), yükseğe güvenle ulaşma yöntemleri, korkuluklar, çatılar ve çatılarda çalışma şartları, kaldırma ekipmanları anlatılıyor.
” Yüksekteyiz, Eğitimle Güvendeyiz ”

Yüksekte Çalışanların Eğitimi ile basit ve orta tedbirsizlik sonucu meydana gelebilecek iş kazalarının önlenerek can ve mal kaybı en aza indirilecektir. 0 (Sıfır) iş kazası politikasına destek sağlanacak böylelikle yüksekte çalışma yapan personelin öz güveninin artırılarak , bilinçli çalışma sonucu verim ve kalitenin üst seviyeye çıkartılmasında etkili olması sağlanacaktır.

Başarının en önemli şartı güvende ve güvenli hissedilen iş ortamlarıdır. Çalışma ekibimizin can güvenliği ve güvenli bir ortamda çalışmalarının altyapısını sağlamak en önemli önceliğimizdir.

Personellerimizin güncellenen ve süreklilik arz eden eğitimleri ile sahip olduğu nitelikli insan gücünü Düzce Belediyesinin hizmetine sunarak insana değer verme politikası ile eşdeğer bir çalışma yürüten , Düzce halkının ihtiyaç duyduğu hizmeti en kaliteli ve en yüksek teknolojik bilgi ve becerilerle donatılmış iş gücü ile buluşturma görevini layığı ile üstlenmiş olan Düzce Belediyesi BelKA A.Ş olarak halkımıza en kaliteli hizmeti verme gayreti içerisindeyiz.
Eğitimlerimiz sürekli olarak devam etmekte ve güncellenmektedir.