‘İŞİN OLSUN’ VE BELKA A.Ş. ARASINDA ANLAŞMA İMZALANDI

17 Haziran 2022

Düzce Belediyesi, Türkiye’nin en büyük online istihdam platformlarından Kariyer.net bünyesinde faaliyet gösteren ‘İşin Olsun’ ile bölgesel istihdamı artırmak amacıyla birlikte hareket edecek. Bu kapsamda, Düzce BELKA AŞ. İle Kariyer.net arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

 

Düzce Belediyesi iştirak şirketi BELKA AŞ., iş arayan adaylara ve işçi arayan işverenlere daha hızlı istihdam fırsatı sunabilmek için, Kariyer.net bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ‘İşin Olsun’ platformu ile güçlerini birleştirdi.

 

Bu kapsamda, İş Kulübünde işbirliği imza töreni gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi BELKA AŞ. İle “İşin Olsun” arasındaki törene Düzce BELKA İnsan Kaynakları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan İnan, Genel Müdür Yardımcısı Necla Erdoğan ve Kariyer.net Türkiye Kamu Projeleri Yöneticisi Berat Duru katılım sağlayarak,iş birliğine yönelik imzaları attı.

 

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN İSTİHDAMA KATKI KONUSUNDA ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Düzce BELKA İnsan Kaynakları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan İnan, gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü,  şehrimizin yanında bölgemiz istihdamına katkı sağlamak konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Dezavantajlı gruplar ve bilhassa gençlerin istihdama katılımının toplumsal gelişim açısından önemi doğrultusunda paydaşları ile birlikte İş Kulübü’nün kurulmasına önemli destek veriyor.

Düzce BELKA İnsan Kaynakları A.Ş. olarak evrensel boyutta olan işsizlik sorununun azaltılmasında rol almak ve çözümüne kısmi katkı sağlamak amacıyla Düzce Valiliği, İŞKUR ve TSO paydaşlığı ile başlatmış olduğu İŞ KULÜBÜ, sorunun çözümüne katkı sağlamak amacına hizmet etmektedir” dedi.

HEDEF KİTLE, GENÇLER VE KADINLAR

“İstihdam alanları oluşturarak yeni iş imkanları sağlamak ülkemizin ve şehrimizin yöneticilerinin temel amaçlarından biridir” cümleleriyle konuşmasına devam eden İnan, “Düzce BELKA A.Ş. olarak, dezavantajlı gruplar içinde yer alan, çalışma hayatına atılmakta olan gençleri ve kadınları hedef kitlesi olarak belirledik. İş arama sürecinde kişinin kendini ve beklentilerini doğru tanımlayamamasından, hayal ettiği işe erişimde gerekli donanıma sahip olmamasından kaynaklı sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

‘İŞİN OLSUN İLE BÖLGESEL İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kariyer.net Türkiye Kamu Projeleri Yöneticisi Berat Duru ise mavi yaka çalışan istihdamını Türkiye’nin her yerinde artırmak için kolları sıvadıklarını belirterek, “Kariyer.net olarak misyonumuz istihdama katkı sağlarken doğru adayla doğru işi buluşturmak. Bu misyonla 2017 yılında hayata geçirdiğimiz “İşin Olsun”, Türkiye’nin ilk ve en büyük ücretsiz mavi yaka iş ve çalışan bulma platformu olma özelliğini taşıyor. Düzce ve çevresinde de yeni işe ihtiyaç duyan insanların iş arayışına, işverenlerin de aradıkları doğru adaylarla buluşmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Düzce Belediyesi BELKA A.Ş. ile yaptığımız bu iş birliğinin bölgedeki istihdamı artırma anlamında önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. İş birliğimizin herkes için hayırlı olmasını dileriz.”

DÜZCE BELEDİYESİ BELKA A.Ş.ADAY VE İŞVERENLERİ İŞİN OLSUN’A YÖNLENDİRECEK

Yapılan iş birliği kapsamında Düzce BELKA İnsan Kaynakları A.Ş., gelen aday ve işverenleri “İşin Olsun”a yönlendirecek. İşverenler, ihtiyaç duydukları pozisyonları Düzce Belediyesi, iştiraki Düzce BELKA İnsan Kaynakları A.Ş.’ye bildirecek ve iş ilanları İşin Olsun uygulamasında yayınlanacak. İş ilanları tüm Düzce halkının başvurularına açık olacak.

Yetkililer ilana başvuran adaylarla doğrudan iletişime geçebilecek, uygun adaylarla görüşme yaparak ilgili işverenlere yönlendirecek. İş arayan olarak başvuruda bulunan adaylar ise “İşin Olsun” uygulamasına yönlendirilerek üye olma ve süreç hakkında bilgilendirilecek.