BELEDİYE GÜÇLÜ EKİBİ İLE SAHADA

31 Ocak 2022

Düzce Belediyesi personeli, kar yağışının etkisini azaltmak için 7/24 esasına göre çalışırken Düzcelilerin de yolların açılması için ana arterlere araçlarını çekmemesini istedi. Düzce Belediyesi iştirak şirketlerinden biri olan Düzce Ulaşım A.Ş. de vatandaşların işyerlerine ve evlerine güvenli bir şekilde gitmesi için seferlerini sıklaştırdı.
Düzce Ulaşım A.Ş. şoförlerinden biri olan Şeref Yavuz, vatandaşların mağdur olmaması için seferleri aksatmadıklarını kaydederek, “ Düzce Ulaşım A.Ş. olarak 114 araç ve 180 şoför ile birlikte vatandaşlarımızı zorlu kış şartları altında işine, okuluna ve evlerine getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Düzce Belediyesi kar ve küreme çalışmalarını zamanında yaptı. Biz de yolda kalmadık ve vatandaşları gideceği yerlere ulaştırdık” dedi.
Öte yandan Düzce Ulaşım A.Ş. araçları TEM’de meydana gelen trafik kazasında mağdur olan vatandaşları da otobüs terminaline getirerek güvenli bir ortama geçmelerini sağladı.


ANA ARTERLERDEKİ ARAÇLAR SIKINTI YARATIYOR 

Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de gece gündüz demeden kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ederken önceliği ana arterlerin açık tutulması için harcıyor. Fen İşleri personeli Bahattin Doğan, tüm ekiplerin sahada olduğunun altını çizerek, “ Düzce Belediyesi olarak kar başlamadan önce bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kar başlayınca 24 saat esasına göre tüm ekiplerimizle sahadaydık. Ana arterlere araçlarını park etmesinler çünkü biz kar küremede sıkıntı çekiyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜZCE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü iş makinesi operatörü Sabit İnan,  29 olan iş makinesini 35’e çıkardıklarını ve Düzcelilerin kendilerine güvenmelerini istediklerini belirterek Düzce’nin her bölgesinde çalıştıklarını söyledi. “Düzce Belediyesi olarak 35 iş makinesi 250 personelle birlikte Düzce Merkez, Bahçeşehir ve Konuralp’te gece gündüz çift vardiya vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” diyen İnan, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. 153’den gelen talepleri de yerine getirmeye çalışıyoruz. Düzceliler bize güvensinler. Gece gündüz Düzce için çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.


“BİZE GÜVENSİNLER”

Düzce Belediyesinin şefkat eli olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü karla mücadelenin başından itibaren hem saha personeline hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli ikram ve yardımlarda bulundu. Sosyal Yardım İşleri personellerinden Ömer Faruk Gümüş, “ Karla mücadelenin ilk gününden itibaren belediye personelimizin yanında olduk. Onlar şehrin sokaklarını açarken sabah öğle ve akşam olmak üzere simit, poğaça, börek, çorba çay ikramlarımız oldu. Günlük 150 aileye öğlen ve akşam yemeklerini kar kış demeden ulaştırdık. İhtiyaç sahibi ailelere gıda kolilerini gönderdik” dedi. TEM’de meydana gelen kazada terminale getirilen kazazedelere çorba ve çay ikramı yaptıklarını hatırlatan Gümüş, “ Tüm gece boyunca terminalde vatandaşlara ikramlarımızı devam ettirdik. Vatandaşlarımız bize güvenmeye devam etsinler biz onların yanındayız” ifadelerinde bulundu.