KADIN EMEĞİ MERKEZİNE ZİYARET

6 Temmuz 2021

Düzce Belediyesi BelKA A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Necla ERDOĞAN; Düzce Valisi Cevdet ATAY , Ticaret İl Müdürü Sayın Çiğdem ACAR’ın ve Kurum İl Müdürlerinin gayretleri çalışmaları ile kurulan ve yürütülen #Kadın #Emeği #Merkezini ve Sibel Gün Çabuk Başkanlığında başarılı çalışmalar yürüten #Düzce #Doğal #Ürünler #Kadın #Girişimi #Üretim Ve #İşletme #Kooperatifini ziyaret etti.

Ayrıca; Düzce Doğal Ürünler Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi,
Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve İŞKUR tarafından düzenlenen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) binasında sürdürülen ” Düzce’nin Kızları Bez Bebek Yapımı ’ kursunu da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Farklı malzemelerden yapılan bebeklerin boyanarak ve giydirilerek #DüzceninKızları örneğiyle şehrimize kazandırılması hedeflenen bu çalışma eskiden evlerde tahta, kemik, tel gibi malzemelerle yapılan Bez Bebekler, gelişen ve yenilenen teknolojiye bağlı olarak gelişerek üretimleride artış göstermiş ve değişmiştir.
Eskiden sadece çocukların oynaması için üretilen bu bebekler, artık ticari bir sektör konumuna gelirken, şehirlerin ve ülkelerin geleneksel kostümleri giydirilerek yaşanılan şehrin kültürünü yansıtarak marjinal hediyelikler arasında yerini alarak bu bağlamda kadınların el becerisi ile istihdama katılmaları ve üretmek eri teşvik edilerek ülke ekonomisine katkı sunmaktadır.

Etnik armonilerin birleşiminden oluşan #Düzceli kimliğini ön plana çıkararak şehrimizde yaşayan kültürlerin yöresel kıyafetlerini tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefiyle ortaya çıkan bu çalışma ile #Merkezi #Eğitim #Kurumları tarafından verilen ve tüm Türkiye’de geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika ile resmi belge ve eğitim programı modüller halinde ve bireyleri sektöre hazırlayıcı nitelikte ve sistematik olarak hazırlayacaktır.